Tarta z łososiem i brokułami

4.5 (180 ocen)

  • 5 min

Szybkie i pyszne danie.

  • 5 min

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie

    filet z łososia, bez kości

    brokuł, pokrojony w małe różyczki

    1/2 cebuli, drobno posiekanej

    2 jajka

    80 ml śmietanki

    80 ml mleka

    świeżo startej gałki muszkatołowej

    sól i pieprz

    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Dania z ryb Ryba

Tarta z łososiem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 220 °C.
  • 2. Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Dodać brokuły, cebulę, dusić mieszając ok 3 minut.
  • 3. Foremkę wyłożyć ciastem. Ułożyć łososia i warzywa.
  • 4. Jaja rozbełtać w mleku i śmietance, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać łososia i warzywa.
  • 5. Pozostałą częścią ciasta udekorować wierzch dania.

    Piec ok 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ciasto francuskie Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować