Tarta na bagietce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3 jajka roztrzepujemy z 2 łyżkami mleka, szczyptą soli i pieprzu.
Bagietkę kroimy na kromeczki. Obtaczamy je w jajku z obu stron i układamy w foremce do tart, wysmarowanej masłem. Jeśli mamy foremkę silikonową, to wystarczy ją zwilżyć wodą.
2.Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę, parówki obieramy z osłonek i kroimy w krążki. Pozostałe jajka roztrzepujemy, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Do jajek wkładamy kiełbasę, paprykę i parówki. Mieszamy.
3.Farsz wykładamy na kromeczki bagietki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (termoobieg) i pieczemy 30 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Porady
Z tej ilości składników wychodzi tarta o średnicy 28 cm.
Tartę można zrobić z innym farszem, np pieczarkowym.
Komentarze