Tarta z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe schładzamy około 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy dno formy na tarte.
Między czasie jak ciasto się schładza przygotowujemy nadzienie.
2.Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej kaszankę. Razem chwilkę smażymy.
Do gotowej dokładamy pokrojone w kostkę ogórki.
Ogórki kroimy w dość grubą kostkę , by były wyczuwalne w trakcie jedzenia.
3.Gotowym nadzieniem wypełniamy środek tarty.
Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plasterki. Gotowe układamy na powierzchni kaszanki.
Tarte wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut w 180°C.
Jemy na ciepło.
Komentarze