Tarta z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto trzeba zagnieść, następnie uformować z nich kulę i odstawić do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie trzeba przygotować nadzienie.
2.Nadzienie
Należy rozpuścić w garnuszku margarynę na małym ogniu i dodać do niej cukier,cukier waniliowy oraz cynamon. Cały czas mieszając, a gdy zgęstnieje zestawić z ognia.
3. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wyłożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy. Następnie piec przez 10-12 min w piekarniku rozgrzanym do 200'C.
4.Jabłka obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić na cieniutkie plasterki. Wyjąć ciasto z piekarnika i poukładać na nim plasterki jabłka.
5. Całość polać równomiernie karmelem i wstawić na 25-30 min do piekarnika, aż ciasto się zarumieni. Smacznego!:)
Komentarze