TARTA Z GRANATEM

4.5 (185 ocen)

  • 60 min

Przepyszna, z masą z mascarpone i mleka skondensowanego

  • 60 min

Składniki:

  • 25 dag mąki
    15 dag masła
    3 łyżki cukru
    jajko
    sól szczypta
    masa:
    24 dag serka mascarpone
    250 ml schłodzonego mleka skondensowanego słodzonego
    2 jajka
    2 granaty
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło posiekać z mąką, dodać cukier, szczyptę soli,jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min do lodówki.
    Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić.
    Mascarpone zmiksować z mlekiem i jajkami. Wylać na ciasto, piec 25 minut w 180 st. Na upieczone ciasto wyłożyć gęsto granat.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Mascarpone Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować