Tarta z ciasta francuskiego z fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatna i smaczna tarta. Szybka do tego.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto francuskie
    ser typu feta
    pomidor
    papryka
    oliwki
    pieprz
    bazylia

Tarta z ciasta francuskiego z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie podzielic na 4 części.
  • 2. W każdym kawałku zrobić dookoła rant.
  • 3. Do środka wkruszyć ser feta. Ułożyć plasterki pomidora, paski z papryki i połówki oliwki. Popieprzyć całość i posypać poszarpaną bazylią.
  • 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zappiekać ok 25-30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać świeża bazylią

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy