Tarta z brukselką i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj kruche ciasto. Posiekaj mąkę z masłem. Dodaj żółtka, wodę i sól. Ugniataj ciasto. Gotowe włóż zawinięte w folię do lodówki na 30 min.
2.Ciasto na tartę ułóż w formie do pieczenia. Piecz w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni C aż ciasto lekko się zrumieni. Wyjmij ciasto z piekarnika.
3.Brukselkę wymyj i pokrój w ósemki. Smaż na rozgrzanym maśle. Posól i popieprz brukselkę. Po kilku minutach dodaj śmietanę i jajka. Wymieszaj dokładnie farsz. Przełóż farsz na ciasto. Na farszu ułóż plastry mozzarelli.
4.Tartę piecz w piekarniku w temperaturze ok. 190 stopni C, aż wierzch tarty będzie lekko złocisty.
Komentarze