Tarta z bakłażanem,suszonymi pomidorami i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Smaczna potrawa kuchni włoskiej.

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 200 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - masło kostka: 0.5 sztuki
    - szpinak mrożony paczka: 0.5 sztuki
    - bakłażan: 1 sztuka
    - pomidory suszone w zalewie słoiczek: 0.5 sztuki
    - ser żółty: 150 gramów
    - sos beszamelowy: 1 sztuka
    - czosnek ząbki: 2 sztuki
    - sól,pieprz do smaku: 1 sztuka
    - gałka muszkatołowa: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z bakłażanem,suszonymi pomidorami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z solą, masłem i jajkiem. Zagnieść ciasto, włożyć do zamrażalnika na 15 minut. Wyłożyć na wytłuszczoną formę, nakłuć widelcem i upiec w 180 stopniach przez 20 minut. Szpinak poddusić z czosnkiem.Do drugiego garnka dać pokrojonego w paski,obranego bakłażana,pokrojone pomidory i dusić.Na upieczoną tartę wyłożyć bakłażana z pomidorami,zalać szpinakiem.Doprawić gałką, pieprzem i solą. na górę zrobić sos beszamelowy
    i wymieszać go ze startym serem.Zalac tartę.Zapiekać w 180 stopniach ok 1/2 godziny.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować