Tarta z cukinią, bakłażanem i kurczakiem

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Hit
  • 60 min

Świetnie smakuje z ulubionymi warzywami

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto kruche: 250g mąki
    150g masła
    jajko
    2 łyżki śmietany

    farsz: duży pojedynczy filet z piersi kurczaka
    łyżka oleju
    3 jajka
    2 łyżki startego żółtego sera
    4 łyżki gęstej śmietany
    pół pęczka koperku
    łyżeczka mielonej papryki słodkiej
    sól, pieprz

    wierzch: pół bakłażana
    pół cukinii
    1-2 pomidory






Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z cukinią, bakłażanem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na kruche ciasto 1. Składniki na ciasto zagnieść. Włożyć na godzinę do lodówki. Ciastem wylepić posmarowaną masłem formę (śr.26cm). Nakłuć widelcem. Piec 15 minut w temp.180st.
  • podsmaż kurczaka 2. Filet z piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na łyżce oleju.
  • przygotuj sos 3. Jajka roztrzepać, połączyć ze śmietaną, serem i posiekanym koperkiem. Doprawić solą, pieprzem i papryką.Wymieszać.
  • warzywa pokrój w plastry 4. Warzywa umyć, pokroić na plastry.
  • kurczaka polej sosem 5. Na podpieczonym, kruchym spodzie rozłożyć kurczaka, polać sosem. Wkoło na przemian rozłożyć plastry bakłażana, pomidora i cukinii. Zapiekać pół godziny w temp.180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować