tarta warzywna z wedlina

4.5 (177 ocen)

  • 60 min

Chrupiaca, delikatna tarta warzywna zaspokoi apetyt kazdego lasucha

  • 60 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta polfrancuskiego
    10 dag wedliny
    kostka mozzarelli
    ok 20 pieczarek
    1 duza cukinia
    1 duza papryka
    1 duza cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta warzywna z wedlina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto polfrancuskie wylozyc na blache i podpiec az sie przyrumieni w temp. 220*C. Papryke pokroic w drobna kostke, cebule i cukinie posiekac w cienkie paski, nastepnie przelozyc na nagrzana patelnie i dusic do miekkosci.
  • 2. Mozzarelle pokroic w drobna kostke, pieczarki w cienkie paski. Na podpieczony spod ukladac w kolejnosci: wedlina, pieczarki, mieszanka warzywna, ser mozzarella. Mozna doprawic do smaku sola i pieprzem.
    Piec ok 20 min w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować