Tarta serowa z malinami

4.5 (152 ocen)

Sernik to jedno z moich ulubionych ciast. Ale najbardziej pod słońcem uwielbiam wszelkiego rodzaju tarty. Postanowiłam więc połączyć dwa przepisy, aby powstał deser, od którego nie będę mogła się oderwać. I tak też się stało, kiedy spróbowałam tej oto serowej tarty z malinami i sosem malinowym.

Składniki:

  • forma na tartę - średnica 26cm

    spód: 3-4 opakowania herbatników maślanych (pakowane po 10 sztuk), 50g roztopionego masła
    farsz: około 450g sera na sernik, 5 łyżek śmietanki kremówki, 3 jajka, 125g cukru, skórka starta z cytryny, opakowanie świeżych malin
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Serniki Tarty Desery

Tarta serowa z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki połamać w dłoniach, włożyć do miksera i zmiksować z roztopionym masłem na pył. Wyłożyć nimi posmarowaną masłem i oprószoną mąką blachę do tarty.
    Składniki na farsz przełożyć do jednej miski i miksować do uzyskania gładkiej masy.
    Przelać ją na spód tarty, delikatnie wyłożyć maliny na wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C na około 45 minut.
    Należy obserwować wierzch, aby nie spiekł się za bardzo.
    Tartę studzić w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować