Tarta serowa

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Moja mama przez 10 lat zgłębiała tajniki włoskiej kuchni. Ten przepis mam od niej.

  • 50 min

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego
    po 15 dag serów: gouda, mozzarella, topionego z szynką i wędzonego żółtego
    2 jajka
    sól
    pieprz
    ostra mielona papryka
    1/2 małego op. śmietany 12-proc.
    3/4 szkl. mleka
    tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta serowa 1. Formę do tarty (o śr. 26 cm) smarujemy tłuszczem. Wylepiamy
    ciastem, formując wysoki brzeg. Sery kroimy w małą kostkę lub ścieramy
    na tarce.
  • Tarta serowa 2. Jajka rozkłócamy. Wlewamy mleko i śmietanę. Dodajemy sery. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy. Wlewamy na ciasto. Pieczemy
    30 minut w 180 °C z włączonym termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Gouda Mozzarella Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować