Tarta rybna z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Odkąd babcia dała mi ten przepis,bardzo często ta tarta gości na moim stole.

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag.filetów z pangi
    1/2 kg.mąki
    2 pomidory
    5 jajek
    3 łyżki startego żółtego sera
    20dag.masła
    3 łyżki oleju
    1/2 szklanki kremówki
    10dag. mrożonego bobu
    sól
    pieprz
    tymianek

Tarta rybna z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę siekamy z masłem,dodajemy jajko,sól i zagniatamy ciasto.Wstawiamy na godzinę do lodówki.
  • 2. Rybę kroimy na kawałki ,a pomidory na cząstki.
  • 3. Na ciasto wykładamy rybę,pomidory i rozmrożony bób. Zalewamy śmietaną wymieszaną z 4 jajkami i startym żółtym serem.Posypujemy przyprawami.Pieczemy 20 minut w temp.200 stopni.
  • 4. Natłuszczoną formę wykładamy rozwałkowanym ciastem i nakłuwamy widelcem.Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy