Tarta, roladki, sałatka z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tarta: Do miski przesiać mąkę, dodać masło, ser, sól, posiekać, dodać jajko i zagnieść ciasto. Wstawić na pół godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, pokroić na mniejsze kawałki. Podpiec w piekarniku przez 5 minut. Ciasto wyjąć, ułożyć na nim gruszki naprzemiennie z serem. Na innych kawałkach ciasta ułożyć ser. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Tarty z samym serem udekorować dżemem z żurawiny.
2.Roladki: Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Podpiec na małej ilości oleju. Owinąć szynką parmeńską i piec w rondlu przez 5 minut. Następnie wstawić na blaszkę grillową na około 10 minut.
3.Rukolę umyć, ułożyć na talerzu. Dodać do niej mozzerellę, pomidorki.
Komentarze