Tarta rabarbarowo truskawkowa "DRO7"

0 (0 ocen)

  • Łatwy

tarta o lekkim posmaku słodyczy i kwaskowatości

  • Łatwy

Składniki:

  • - Ciasto: mąka: 300 gramów
    - żółtko: 2 sztuki
    - gęsta śmietana: 1 łyżka
    - margaryna Kasia: 125 gramów
    - cukier: 50 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - Masa: rabarbar: 500 gramów
    - galaretka truskawkowa: 1 sztuka
    - woda: 50 mililitrów
    - cukier: 2 łyżki
    - Dodatkowo: śmietanka 30%: 200 mililitrów
    - śmietan fix: 1 sztuka
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - kolorowe perełki cukrowe: 2 łyżki
    - czekolada do deserów w młynku: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Galaretki

Tarta rabarbarowo truskawkowa "dro7" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto wyrobić, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
    Po tym ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na kształt koła tak aby kolo było większe od tortownicy.
    Ułożyć ciasto w tortownicy lub formie do tarty nakładając ciasto na boki tworząc ściankę.
    Całe ciasto ponakłuwać widelcem, piec w 180 stopniach przez 20-25 minut.
    Upieczone ciasto przestudzić.
    Umyty i obrany rabarbar pociąć na kawałki około 1-2 cm długości.
    Wrzucić go na patelnię, dodać wodę i smażyć aż rabarbar zmięknie.
    Gdy jest już miękki wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
    Masę rabarbarową lekko przestudzoną wyłożyć na ciasto.
    Ciasto schłodzić aby masa stężała.
    Na koniec ubić śmietankę z cukrem waniliowym i śmietan fixem i wyłożyć ją na ciasto.
    Jeśli mamy truskawki możemy je położyć na śmietanę.
    Posypać ciasto perełkami i czekoladą w młynku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować