Tarta na spodzie z kaszy jaglanej z czarną porzeczką i niebieską galaretką

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Propozycja orzeźwiającego deseru na upalne dni

  • 3 godz.

Składniki:

  • Spód:
    1/2 szklanki kaszy jaglanej
    1/2 szklanki mąki pszennej
    3 łyżki cukru
    1 jajko
    szczypta soli
    50 g masła

    ponadto:
    budyń śmietankowy
    pół litra mleka
    50 g masła
    galaretka wieloowocowa w kolorze niebieskim
    150g czarnych porzeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery Galaretki

Tarta na spodzie z kaszy jaglanej z czarną porzeczką i niebieską galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować z łyżką oleju, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Następnie zmiksować z jajkiem i cukrem na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok. pół godziny.
  • 2. W tym czasie budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Galaretkę również przygotować zgodnie z przepisem - można użyć nieco mniej wody.
  • 3. Ciasto wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec w temperaturze 180st. przez ok. 20 min. Wystudzić.
  • 4. Wystudzony budyń zmiksować z masłem na gładką masę. Wyłożyć na spód tarty. Na wierzchu ułożyć czarne porzeczki. Na koniec zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do schłodzenia.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować