Tarta na spodzie z kaszy jaglanej z czarną porzeczką i niebieską galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną ugotować z łyżką oleju, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Następnie zmiksować z jajkiem i cukrem na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok. pół godziny.
2.W tym czasie budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Galaretkę również przygotować zgodnie z przepisem - można użyć nieco mniej wody.
3.Ciasto wyłożyć na formę do tarty, nakłuć widelcem i piec w temperaturze 180st. przez ok. 20 min. Wystudzić.
4.Wystudzony budyń zmiksować z masłem na gładką masę. Wyłożyć na spód tarty. Na wierzchu ułożyć czarne porzeczki. Na koniec zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do schłodzenia.
Smacznego!
Komentarze