1.Składniki na ciasto szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na ok.30 minut.2/3 ciasta przekładamy do blachy na tartę o średnicu 28 cm.Następnie podpiekamy przez ok.15 minut w piekarniku ngrzanym do 180 stopni.Resztę ciasta cieńko rozwałkujemy i tniemy na małe paseczki.
2.Mięso kroimy na małe kawałeczki i smażymy razem z drobno pokrojoną cebulą.Pod koniec smażenia dodajemy serek cammember by się rozpuścił.
3.Groszek, fasolkę i brokuła podgotowujemy przez chwilę.
Paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w cieńkie paski.
Jajka dokładnie mieszamy ze śmietaną i przyprawami, dodajemy starty żółty ser, paprykę, podgotowane warzywa i mięso.
4.Na podpieczone ciasto wykładamy masę , na wierzchu układamy pieczarki i polewamy je lekko olejem na koniec kładziemy paseczki ciasta.
Całość pieczemy w 180 stopniach przez ok.45 minut.
Smacznego !
Komentarze