Tarta MiszMasz z łososiem i szpinakiem

4.5 (189 ocen)

Zdobywca nagrody

Pomysł na szybką i smaczną kolację

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    100g łososia wędzonego
    5-6 kostek mrożonego szpinaku
    1 mała cukinia
    4 pomidory
    1 czerwona cebula
    125g sera mozzarella
    100ml śmietany 30%
    2 jajka
    2-3 ząbki czosnku
    masło
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta miszmasz z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Cukinię obrać i pokroić w plasterki
    Szpinak poddusić na niewielkim ogniu, dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę i łyżeczkę masła.
    Cebulę pokroić w cienkie krążki.
    Ser mozzarella także pokroić w plasterki.
  • 2. Jajka, śmietanę, przyprawy mieszamy razem widelcem, aż do usyzkania jednolitej masy.
  • 3. Niewielką ilość masła roztopić i wysmarować nim blachę na tartę.
    Wyłożyć ciasto francuskie. Spód ciasta nakłuwamy widelcem.
    Na cieście układamy łososia, mozarellę, szpinak, pomidory, cukinię, cebulę i zalewamy masą z jajek i śmietany.
  • 4. Tartę wstawić do rozgrzanego do około 180' piekarnika i pieć około 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować