Tarta mięsna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszny pomysł na obiad

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Na Kruche ciasto: 5żółtek, kostka margaryny, 2 szklanki mąki, sól, pół łyżeczki proszku do pieczenia.
    Na farsz: 250 g mielonej wieprzowiny, cebula czerwona, kubek śmietany, tarta mozzarella, zioła prowansalskie, sól i pieprz, pomidory, oliwa z oliwek

Tarta mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cisto kruche: z wszystkich składników zagnieść ciasto, i schłodzić je w lodówce. Po schłodzeniu rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę do tart. Podziurkować ciasto widelcem i podpiec 10min.
    Mięso podsmażyć z cebulką na oliwie, z solą i pieprzem. Wyłożyć je na podpieczony spód. Ser zmieszać ze śmietanką i ziołami i zalać mięso. wyłożyć na nie plastry pomidora. piec w temp 180 st C przez 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy