Tarta marchew duszona na maśle

4.48 (162 ocen)

  • 25 min

idealny dodatek do obiadów, ziemniaków i mięs.

  • 25 min

Składniki:

  • 3 marchewki
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    szczypta soli
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta marchew duszona na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • 2. W garnku roztopić masło, wrzucić marchew i chwilkę podsmażyć. Następnie zalać wodą trochę ponad poziom marchwi i dusimy pod przykryciem.
  • 3. Po 10 minutach dodać sól. Następnie dosypać cukier - można więcej niż w przepisie, według swojego gustu.
  • 4. Po 5 minutach oprószyć marchew mąką przez sito i dobrze wymieszać. Dusić jeszcze 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Masło Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować