Tarta jagodowo-truskawkowa z beza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:Skladniki na ciasto łączymy ze sobą, siekamy i wyrabiamy na jednolite ciasto.Wstawiamy na 30 minut do lodowki.
Wylepiamy nim forme.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zrumienienia.
Masa:Do 1/3 szklanki wody wrzucamy owoce i zagotowujemy.Gotujemy ok 15 minut, az owoce sie rozgotuja.Wsypujemy galaretkę i budyn rozrobiony w 1/3 szklanki wody.
Wymieszac i odstawic na chwile do lekkiego przestudzenia.
Gdy ciasto bedzie zarumienione wylewamy na nie masę.
Beza:Bialka ubijamy na sztywno, po czym miksujemy z cukrem.
Bezę wykladamy na masę jagodowo-truskawkową.Zapiekamy do zrumienienia bezy.
Porady
Mase mozna zrobic z owocow mrozonych.
Masa moze skladac sie tylko z truskawek albo tylko z jagod.
Komentarze