Tarta czekoladowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Tarta w wersji słodkiej, karnawałowej:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 250 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - masło: 125 gramów
    - budyń czekoladowy: 1 sztuka
    - cukier: 1 łyżeczka
    - kakao: 5 łyżek
    - mleko: 500 mililitrów
    - gwiazdki do ozdoby Dr Oetker: 1 sztuka

Tarta czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mąkę, masło,kakao,łyżkę cukru i jajko połączyć i zagnieść na ciasto. Kakao dodawać w ilości na oko-aż ciasto zrobi się ciemne.
    2.Następnie uformować w kulkę i włożyć na 25 min do lodówki.
    3.W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 st. i rozrobić budyń.
    4.Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepić nim formę do tart.
    5.Wstawić na 20 min. do piekarnika.
    6.Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż wystygnie i ciasto i budyń.
    7. Budyniem wypełnić ciasto i ozdobić gwiazdkami:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy