Tarta budyniowa z malinami

4.5 (171 ocen)

  • 50 min

Kruche ciasto rozmięka pod wpływem gorącego budyniu, a maliny to nie tylko piękna dekoracja, ale i dopełnienie smaku owocowej tarty.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto kruche
    • 400 g mąki
    • 50 g cukru
    • 150 g masła
    • 2 żółtka
    • szczypta soli
    Masa
    • 3 budynie waniliowe
    • 100 g masła
    • malinyi
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta budyniowa z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta budyniowa z malinami 1. • Zanieść ciasto łącząc wszystkie składniki i wstawić do lodówki na 30 minut.
    • Wyłożyć ciastem formę na tartę, nakłuć widelcem i piec w 180 st.C przez 15-20 minut, aż się zarumieni.
    • Budyń ugotować wg wskazówek na opakowaniu, ale w połowie ilości mleka.
    • Po zagotowaniu dodać masło i roztrzepać, aż się rozpuści.
    • Wylać gorącą masę budyniową na spód do tarty.
    • Wyłożyć na masę maliny.

Porady

Do tarty budyniowej można użyć różnego rodzaju owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować