Węgierskie kluski Tarhonya z gulaszem wołowym

4.5 (173 ocen)

  • 2 godz.

Tarhonya to węgierskie kluski...z gulaszem wołowym,,,,połączenie boskie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 200 g Tarhonya
    400 g wołowiny
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 papryka czerwona
    1 łyżka mielonej papryki wędzonej
    1 łyżka smalcu
    1 łyżka mąki
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Węgierskie kluski tarhonya z gulaszem wołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe kroimy w kostkę i razem z cebulą podsmażamy na smalcu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze 1 minutę, oprószamy mąką, chwilę podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy wędzoną paprykę i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do sosu, dusimy razem 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Tarhonyę podsmażamy na tłuszczu, po czym zalewamy gorącą wodą i gotujemy 14 min. Odsączamy, podajemy z gulaszem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować