Talaretki z galaretką

0 (0 ocen)

Wspaniale smakują podane do kawy.

Składniki:

  • Składniki na kruche ciasto:
    400g mąki pszennej
    100g cukru kryształu
    200g masła roślinnego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 żółtko
    2 łyżki kwaśnej śmietany

    1 opakowanie galaretki
    polewa czekoladowa

Talaretki z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut. Galaretkę rozpuścić w1 szklance wody.
    Z ciasta szklanką wycinać koła. W połowie wyciąć mniejszą
    szklanką lub kieliszkiem środek żeby powstały pierścienie.
    Każdy pierścień posmarować białkiem i przykleić do pełnego koła.
    Ciastka piec w190 stopni ok.13 minut Gdy ostygną wypełnić środki tężejącą galaretką Gdy dobrze zastygnie zrobić wzorki z czekolady.

Komentarze

Podobne przepisy