Tajskie żeberka z grilla

4.51 (150 ocen)

Dzięki wcześniejszemu gotowaniu żeberka bardzo szybko dojdą na grillu. Polecam tajską marynatę - słodko-ostrą - na pewno zasmakują amatorom słodkich smaków.

Składniki:


  • 1 kg żeberek,
    sól,
    kilka ziaren czarnego pieprzu,
    MARYNATA:
    4 łyżki sosu sojowego,
    4 łyżki ostrego ketchupu,
    3 łyżki miodu,
    2 łyżki oleju,
    2 łyżki musztardy rosyjskiej,
    3 ząbki czosnku,
    sok z 1 cytryny,
    sok z 1/2 pomarańczy,
    sól,
    pieprz,
    szczypta chili
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Grill

Tajskie żeberka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka dzielimy na porcję. Wkładamy je do większego garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy kilka ziaren czarnego pieprzu, szczyptę soli i gotujemy je do miękkości (około 1,5h). Po ugotowaniu studzimy je. W tym czasie przygotowujemy marynatę. W miseczce umieszczamy wszystkie składniki (czosnek przeciskamy przez praskę) i dokładnie mieszamy aż do połączenia składników. Marynatę doprawiamy do smaku. Ugotowane żeberka przekładamy do miski i zalewamy przygotowaną marynatą. Odstawiamy je na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy kilka minut aż się zarumienią. Podajemy z pieczywem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować