Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

http://kulinarne-smaki.blogspot.com/2012/12/tagliatelle-ze-szpinakiem-i-kurczakiem.html

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    400 g tagliatelle razowego
    500 g szpinaku
    350 g jogurtu greckiego
    1 pierś z kurczaka
    3 ząbki czosnku
    1/2 cebuli
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka przyprawy gyros
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz do smaku
    20 g żółtego sera

Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Kurczaka myjemy i osuszamy, po czym kroimy w kostkę. W naczyniu marynujemy kosteczki piersi w łyżce oliwy, curry i przyprawie gros. W międzyczasie cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżeczce oliwy. Gdy się zeszkli dodajemy szpinak, przyprawiamy i dusimy. W momencie gdy makaron będzie prawie gotowy dodajemy do szpinaku jogurt grecki i mieszamy aby nie było widocznych grudek. Odcedzamy makaron i wykładamy na talerz, następnie masę szpinakową, kurczaka a na sam wierzch trzemy odrobinę żółtego sera. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy