Tagliatelle z sosem cukiniowo-paprykowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ten aromatyczny sos podany z makaronem przypomina mi zawsze letnie chwile spędzone na przygotowywaniu potraw z działkowych warzyw.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 duża cukinia
    - 3 papryki czerwone
    - 1 cebula
    - laska kiełbasy śląskiej
    - 3-4 świeże, duże pomidory
    - sól, pieprz, papryka ostra, ziele angielskie, listek laurowy
    - zioła rozmaryn, majeranek, oregano, bazylia
    - 2 ząbki czosnku
    - opakowanie makaronu tagliatelle
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z sosem cukiniowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Cukinię myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Chwilę dusimy z zielem angielskim i liściem laurowym, po czym dokładamy kiełbasę. Paprykę i pomidory myjemy, kroimy w kostkę, cebulę i czosnek obieramy, kroimy drobno i wszystko dokładamy do kiełbasy i cukinii, Gotujemy całość aż warzywa będą miękkie, a cukinia się całkowicie rozgotuje. Doprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką i ziołami.
  • 2. W osobnym garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Podajemy z sosem cukiniowo-paprykowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować