Tagliatelle z pieczarkami i polędwiczką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Niezwykle syte danie z moimi ulubionymi składnikami!

  • 10 min

Składniki:

  • 5 gniazdek makaronu tagliatelle
    150 g polędwiczki wieprzowej
    3 pieczarki
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki drylowanych oliwek
    2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1/3 szklanki bulionu
    2 łyżki oliwy
    50 g sera pleśniowego np. rokpol

Tagliatelle z pieczarkami i polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i polędwiczkę oraz czerwoną paprykę w proszku, podsmażamy, aż mięso zmieni kolor, następnie dodajemy przecier pomidorowy i zalewamy całość bulionem i czekamy, aż sos zgęstnieje, w tym czasie gotujemy makaron, odcedzony wrzucamy do sosu z pieczarkami i polędwiczką, dodajemy kawałki oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy