Tagliatelle z młodą kapustą, boczkiem, papryką i rukolą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób

Tagliatelle tak podane jest przesmaczne i sycące a do tego prezentuje się bardzo apetycznie :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:
    500 g makaronu tagliatelle
    200 g boczku
    200 g serka topionego (dowolny smak)
    400 g młodej białej kapusty
    200 g papryki czerwonej
    3 pęczki rukoli
    kawałki pomidora
    1 łyżeczka Kucharka
    1 łyżeczka suszonych liści lubczyku
    pieprz kolorowy świeżo mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z młodą kapustą, boczkiem, papryką i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy.
  • 2. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni.
  • 3. Kapustę szatkujemy dość drobno w robocie kuchennym, dodajemy do usmażonego boczku i razem dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut (od czasu do czasu mieszając).
  • 4. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ponownie dusimy 10 minut (również czasem mieszając).
  • 5. Na końcu dodajemy serek i przyprawy i dokładnie mieszamy.
  • 6. Sos delikatnie a dokładnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem.
  • 7. Nakładamy porcje na talerz, na każdą dajemy kawałki pomidora oraz rukolę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować