TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM W SOSIE ŚMIETANKOWO-KOPERKOWYM

4.5 (199 ocen)

  • 5 min

Delikatny smak, sos na bazie śmietany.

  • 5 min

Składniki:

  • 30 dkg piersi z kurczaka,
    15 dkg pieczarek,
    pół pęczka koperku,
    śmietana 12% duża,
    5 dkg sera pecorino (lub innego twardego sera),
    pieprz,
    sól,
    majeranek,
    makaron tagliatelle.
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietankowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oprószam solą i pieprzem, podsmażam wraz z posiekanym koperkiem na małej ilości oliwy.
    Dodaję drobno pokrojone pieczarki i smażę, aż nabiorą złotego koloru.
    Ser ścieram na tarce o małych oczkach.
    Śmietanę mieszam z serem (nieco zostawiam do posypania gotowego makaronu), majerankiem, solą oraz pieprzem, dodaję do mięsa, mieszam do uzyskania pożądanej konsystencji.
    Sosem polewam ugotowany makaron, całość posypuję serem pecorino.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować