Tagliatelle z kurczakiem

5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Wszyscy w mojej 5-osobowej rodzinie lubimy kuchnię śródziemnomorską, a zwłaszcza włoskie dania z makaronem.

Składniki:

  • ● 2-3 filety z kurczaka
    ● 40 dag makaronu tagliatelle
    ● sól
    ● pieprz
    ● 1/2 l śmietany 18-proc.
    ● drobiowa kostka rosołowa
    ● mała cebula
    ● pęczek natki pietruszki
    ● margaryna do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy,
    kroimy w dużą kostkę. Cebulę
    obieramy, kroimy w małą kostkę,
    podsmażamy z mięsem.Wlewamy
    2 szklanki
    wody, dodajemy śmietanę i kostkę
    rosołową. Natkę myjemy, osączamy
    i siekamy. Część odkładamy
    do dekoracji, pozostałą
    wsypujemy do mięsa. Gotujemy
    bez przykrycia, aż nieco sosu
    odparuje. Doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem.
  • 2. Makaron gotujemy al dente
    w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy
    i wykładamy na talerze.
    Polewamy sosem z mięsem
    i posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPK_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować