Tagliatelle z cukinią i marchewką

4.5 (181 ocen)

  • 40 min

Lekkie i pożywne danie wegetariańskie. Idealne na upały i nie tylko.Uwielbiam makaron z warzywami, do tego tofu. Staram się wykorzystywać jak najwięcej warzyw świeżych, sezonowych

  • 40 min

Składniki:

  • 250 g makaronu gniazda wstążki z pięciu zbóż
    1 gałązka pomidorków koktajlowych
    250 g szpinaku baby
    2 cukinie małe
    2 marchewki
    1 tofu naturalne
    olej rzepakowy
    sól
    pieprz
    przyprawa ognista
    przyprawa do kurczaka
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Tagliatelle z cukinią i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia paski 1.
    Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Cukinię kroję w plastry cienkie, z połowy robię spaghetti cukiniowe czyli kroję w cienkie paski. Przesmażam cukinię na patelni na oleju. Solę i pieprzę.
  • makaron paski 2. Marchewkę obieram, i kroje w cienkie paski. Gotuję aldente w osolonej wodzie. Można ugotować marchewkę razem z makaronem. Szpinak wrzucam na rozgrzany olej i dosłownie kilka sekund go przesmażam, sole, pieprzę, dodaję czosnek sprasowany. Do szpinaku przekładam marchewkę z makaronem, cukinię wstążki, doprawiam ognistą przyprawą.
  • tofu i pomidorki 3. Tofu posypuję solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i grilluję na patelni grillowej razem z pomidorkami. Następnie kroje tofu w kostkę i dodaję do makaronu. Z kawałka marchewki zrobiłam gwiazdki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Marchewka Szpinak Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować