Tagliatelle z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka, szybka, aromatyczna, makaronowa kolacja

  • 30 min

Składniki:


  • 25 dag makaronu tagliatelle
    3 łyżeczki oliwy z oliwek
    35 dag boczniaków
    50 dag pomidorów
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek tymianku
    100 ml octu balsamicznego
    100 ml bulionu warzywnego (kostka)
    biały pieprz
    sól

Tagliatelle z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić.
    Pomidory umyć , osuszyć . Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę.
    Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Listki tymianku poodrywać od gałązek, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, na niej przesmażyć grzyby na złoto. Dodać pomidory , czosnek i tymianek. Chwilę dusić. Zalać octem i rosołem. Gotować ok. 2 minuty.
    Makaron odcedzić. Wymieszać z sosem na patelni . Całość doprawić solą i białym pieprzem.
    Makaron podawać natychmiast po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy