Tagliatelle z boczniakami

4.46 (170 ocen)

  • 30 min

Pyszny, dzięki śmietance lekko kremowy makaron z grzybami. Do przygotowania tego dania możemy użyć również kurek, które pojawią się niebawem.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaronu tagliatelle
    350 g boczniaków
    1 mała cebula
    2-3 ząbki czosnku
    150 ml śmietany do sosów
    natka pietruszki
    parmezan
    sól, świeżo mielony czarny pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.46 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Tagliatelle z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję według informacji podanej na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieram, cebulę kroję w kostkę, czosnek i boczniaki w plastry. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam cebulę i czosnek, podsmażam przez chwilę, dodaję grzyby, oprószam solą, smażę na małym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie wlewam śmietankę, mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję posiekaną natkę pietruszki. Gotuję na małym ogniu przez chwilę. Do gotowego sosu wrzucam makaron, mieszam. Nakładam na talerze, posypuję jeszcze odrobiną natki i parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować