Tagliatelle w sosie szpinakowo-śmietanowym z kurczakiem

4.43 (165 ocen)

  • 20 min

Pycha!

  • 20 min

Składniki:

  • (3 porcje):
    makaron tagliatelle wedle uznania
    250 g piersi z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    200 g mrożonego szpinaku
    1 łyżka oleju
    1 cebula
    100 ml śmietany kremówki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.43 (165 ocen)

Tagliatelle w sosie szpinakowo-śmietanowym z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, czosnek i cebulę drobno siekamy.
  • 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, smażymy do zeszklenia. Dodajemy czosnek i kurczaka, smażymy na małym ogniu, aż kurczak będzie gotowy (ok. 10 min).
  • 3. Dodajemy mrożony szpinak. Gdy się już rozmrozi, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy. Całość gotujemy jeszcze ok. 5 min.
  • 4. Makaron dodajemy do szpinaku i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze, posypujemy świeżo startym parmezanem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Szpinak Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować