Tagliatelle w sosie serowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Kuchnia włoska to prostota, bogactwo różnorodnych, świeżych nieprzetworzonych produktów i składników, które pozwalają na dużą kreatywność i innowacyjność. Dlatego zdecydowałam się na makaron, owoce, o

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 serowy kociołek Winiary
    300g makaron tagliatelle
    50g orzechy włoskie
    100g winogrona zielone
    100g winogrona fioletowe
    150mlśmietana 30%
    3 łyżki oleju rzepakowego
    mięta do dekoracji
    sól pieprz do smaku

Tagliatelle w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    Na rozgrzanej patelni na oleju przesmażamy orzechy włoskie Do miseczki wlewamy śmietanę, wodę i wsypujemy serowy kociołek Winiary, wszystko dokładnie mieszkamy. Do orzechów wlewamy serowy kociołek gotujemy około 10 minut, pod koniec dodajemy połówki winogron, gotujemy chwilę. Do sosu wkładamy makaron, dokładnie mieszamy. Na talerzu układamy makaron, robimy dekoracje z mięty, możemy doprawić solą i pieprzem. Dla mnie było idealnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy