Tagliatelle carbonara

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie jest dla mnie twórczą rozrywką. Lubię też fotografowanie

Składniki:

  • ● 30 dag makaronu tagliatelle zielone
    ● 4 żółtka
    ● 400 ml śmietany 30-proc.
    ● 20 dag wędzonego boczku
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 5 dag startego parmezanu
    ● sól, pieprz

Tagliatelle carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    Odcedzamy.
  • 2. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Boczek
    kroimy w paski. Podsmażamy na złoty kolor.
    Dodajemy czosnek i śmietanę.
    Chwilę dusimy. Zdejmujemy
    z ognia. Żółtka roztrzepujemy.
    Doprawiamy solą
    i pieprzem. Wlewamy do sosu.
    Mieszamy.
  • 3. Makaron polewamy sosem
    i mieszamy. Posypujemy
    parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy