Taco z farszem mięsnym i salsą cruda

4.5 (156 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Taco to danie pochodzące z kuchni meksykańskiej. Surowa salsa, szczególnie ta przygotowana z młodych warzyw, dodaje świeżości i łagodzi pikantny smak farszu.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - taco kukurydziane: 8 sztuk
    - mięso mielone wołowe: 300 gramów
    - pomidory: 3 sztuki
    - fasola czerwona: 0.5 puszki
    - czosnek: 3 ząbki
    - koncetrant pomidorowy: 80 gramów
    - duży ogórek gruntowy: 1 sztuka
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    - salata lodowa: 0.25 sztuki
    - sos chili: 2 łyżeczki
    SóL, PIEPRZ, CHILI W PROSZKU:
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tacos Przystawki Salsa

Taco z farszem mięsnym i salsą cruda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować salsę: 1 pomidora sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Cebulę pokroić w kosteczkę, a ogórka w paseczki. Wszystkie warzywa połączyć z sosem chili.
  • 2. Czosnek przesmażyć na oliwie. Dodać mięso i smażyć, aż zbrązowieje. Pozostałe pomidory pozbawione skórki pokroić w kosteczkę, a następnie dodać do mięsa. Prużyć, aż woda się zredukuje. Dodać fasolę odsączoną z zalewy. Dorzucić koncentrat. Wszystko razem wymieszać i przyprawić na ostro solą, pieprzem i chili.
  • Taco z farszem mięsnym i salsą cruda 3. Taco podgrzewać przez 3 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Sałatę grubo poszatkować. Na muszle nakładać kolejno: farsz mięsny, sałatę i salsę.

    Zapraszam do odwiedzania mojego bloga http://buszujacawkuchni.pl/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasola czerwona Pomidor Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Piknik Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować