szyszki

0 (0 ocen)

Moi wnuczkowie za nimi przepadają

Składniki:

  • 8 małych paczek ryżu preparowanego
    1,5 kostki margaryny
    20 dag jasnych cukierków toffi
    20 dag ciemnych toffi
    50 dag ciągnących się krówek

Szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło włóż do dużego garnka i rozpuścić na małym płomieniu.
  • 2. Cukierki obierz z papierków i dodaj do roztopionego już masła. Cały czas mieszaj aby się nie przypaliło.
  • 3. Do powstałej masy wsyp wszystkie torebki ryżu.
  • 4. Nie gasząc płomienia, całość dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką aż będzie jednolita.
  • 5. Zestaw z płomienia i ciepły ryż nakładaj łyżką na ręce i formułuj średniej wielkości szyszki.
  • 6. Tym słodkościom moi dwaj wnukowie nie mogą się oprzeć

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy