Szynkowo naleśnikowe roladki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jeśli zostaje mi pokrojona wędlina chowam ją w naleśnik i robię roladki.

  • 40 min

Składniki:

  • jajka 3 szt
    mleko 1 szkl
    woda 1/2 szkl
    mąka wg potrzeby
    szynka kilka plastrów
    ser żółty kilka plastrów
    sól
    olej
    bułka tarta
    przyprawa kuchenna

Szynkowo naleśnikowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować 1 jajko z mlekiem, wodą i mąką. Mąki dodać tyle by powstało ciasto o gęstości kwaśnej śmietany. Posolić.
    Usmażyć naleśniki na natłuszczonej patelni. Każdy naleśnik przekroić na 3 paski. Na paski pociąć też szynkę i ser.
    Na pasek naleśnika nakładać pasek sera i szynki. Zwinąć w roladkę. Jajka roztrzepać z 2 łyżkami wody i przyprawą kuchenną.

    Roladki panierować w jajku i bułce, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy