Szynkowe słońce w galaretce

0 (0 ocen)

Ulubiona danie mojego Męża:)

Składniki:

  • szynka konserwowa
    serek śmietankowy
    chrzan
    papryka
    kukurydza, groszek, marchewka ( ja kupuję gotową mieszankę w słoiku)
    kostki rosołowe
    żelatyna
    cytryna

Szynkowe słońce w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szyneczki 1. Serek mieszamy z kilkoma łyżeczkami chrzanu, w zależności czy ktoś woli mniej ostre, bądź bardziej. Smarujemy plasterek szynki i kładziemy paseczek papryki. Zawijamy w roladkę i układamy w naczyniu.
  • szyneczki 2. Przystrajamy kukurydzą, groszkiem, marchewką wedle uznania.
  • szyneczki w galaretce 3. Kostkę rosołową rozpuszczamy w gorącej wodzie, przyprawiamy, dodajemy trochę soku z cytryny do smaku. Dodajemy żelatynę. Po stężeniu zalewamy szyneczki i wstawiamy do lodówki.

Porady

Można również dodać ugotowane jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy