Szynkowe babeczki z kapustą i pomidorkiem

0 (0 ocen)

Przepyszne mięsko i jakie ładne, prawda?:)

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    250 g szynki bez kości
    150 g czerwonej kapusty
    2 pomidorki cherry

    Składnik dodatkowy:

    4 kulki mini mozzarelli

    Składniki robocze:

    1 białko
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    Sól, pieprz do smaki

    Do dekoracji:
    papryka i kiełki brokułu

Szynkowe babeczki z kapustą i pomidorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wyrobić masę mięsną 1. Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce o małych oczkach. Obrany ząbek czosnku także zmielić. Kapustę drobno poszatkować. Dodać do mięsa. Doprawić do smaku, dodać białko oraz bułkę tartą. Wyrobić masę mięsną.
  • ułożyć pomidorka 2. Cztery silikonowe foremki na muffinki wyłożyć do połowy masą mięsną. Pomidorki przekroić na pół i włożyć do każdej z foremek. Przykryć masą mięsną.
  • ułożyć plastry mozzarelli 3. Na wierzchu każdej babeczki położyć plastry mozzarelli. Piec w 200 st około 25-30 minut. Przed podaniem wyjąć z foremek. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy