Szynka z nadzieniem w sosie cebulowym

4.5 (193 ocen)

  • 3 godz.

Wyśmienity i niepowtarzalny smak a dodatkowo pyszny obiad. Polecam

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg szynka wieprzowa
    marynata do mięsa
    farsz:
    2 szt. papryka czerwona
    2 szt. cebula średniej wielkości
    1/2 kg pieczarek
    sos:
    1 gotowa zupa cebulowa
    śmietana
    mąka

    sól
    pieprz
    nici
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka z nadzieniem w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynka z nadzieniem 1. Rozcinamy szynkę wzdłuż ale nie do końca , robimy z owalnej szyneczki placek grubości 1/5 - 2 cm, nacieramy ją marynatą i odstawiamy na 3 h do lodówki.
    Przygotowujemy farsz:
    wszystkie składniki drobno kroimy w kostkę i podsmażmy, przyprawiając do smaku.
    Po ok 3 h (szynka powinna nasiąknąć marynatą) nakładamy farsz na środek szynki, zwijamy i aby wszystko trzymało się i nie rozpadało zawijamy nićmi dookoła "rolady",owijamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanej w piekarniku wcześniej brytfanki na 2h w 220 C.
    Po 1/5 h ściągamy folie i odwracamy "roladkę" na druga stronę.
    sos:
    W 500 ml zimnej wody rozpuszczamy zupę cebulowa , dodajemy sos z mięsa, mąkę i śmietanę do smaku i konsystencji.
    Podajemy z ziemniaczkami. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować