Szynka w sosie pomidorowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć osuszyć ręcznikiem,pokroić na jednakowej grubości plastry,oprószyć z każdej strony bazylią i oregano,odstawić na 10 minut.
Na patelni rozgrzać masło zrumienić mięso z każdej strony .W garnku zagotować bulion z pieprzem ziarnistym liściem laurowym i zielem angielskim,wrzucić obsmażone mięso i dusić pod przykryciem około 30 minut
Na tłuszczu z obsmażenia mięsa poddusić 2-3 minuty pokrojoną cebulę razem z porem i papryką .
2.Dodać warzywa do mięsa razem z pomidorami,ketchupem,i dusić do miękkości.Doprawić pieprzem cayenne ,solą wg swojego uznania.Zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej i zaciągnąć śmietaną.
Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Komentarze