Szynka w Coli i musztardowo-miodowej glazurze

4.5 (179 ocen)

Aromatyczne i pyszne mięso, które będzie idealne na uroczysty obiad. Jest również bardzo smaczne na zimno.

Składniki:

  • 80 dag szynki
    cebula
    1l coli
    2 łyżki musztardy
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Szynka w coli i musztardowo-miodowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę umyć i włożyć do garnka, dodać obrana cebulę i wlać colę. Gotować pod przykryciem 1 godzinę. Wyjąć i ostudzić.
  • 2. W miseczce wymieszać musztardę z miodem, mięso posmarować marynatą i posypać cukrem. Włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać 2 chochelkami wywaru z gotowania mięsa. Piec 20 minut w 220 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Mięso Musztarda Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować