Szynka pieczona

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem sołtysem, mam dwoje dzieci. Gotuję i wypiekam nawet chleb. Szynkę piekę na święta.Jest pyszna i soczysta.

Składniki:

  • 1,2 kg szynki w kawałku
    1/2 główki czosnku
    oliwa
    mieszanka ziół do mięsa wieprzowego
    liść laurowy
    cebula
    sól, pieprz
    marchewka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Szynka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę nacinamy i w nacięcia wkładamy czosnek. Smarujemy oliwą, posypujemy ziołami, odstawiamy na 3 godziny.
  • Szynka pieczona 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i obsmażamy szynkę ze wszystkich stron, Wkładamy ją do rękawa foliowego, dodajemy liść laurowy,
    sól, pieprz, pokrojoną na duże kawałki cebulę i marchewkę i pieczemy ok. godziny w temp. 175 °C. Przed końcem pieczenia wyjmujemy szynkę z rękawa, nacinamy na skórce kratkę i zapiekamy jeszcze15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować