Szynka myszka pieczona

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz.

Wędliny przygotowane domowym sposobem zawsze dają nam pewność, że nie jemy "chemii" zawartej w wyrobach sklepowych.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg szynki myszki (uprzednio zapeklowanej)
    Marynata : 4 łyżki piwa
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka kolendry
    kilka ziaren ziela angielskiego
    całe goździki
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Szynka myszka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata : piwo, miód, cynamon, kolendrę, kilka ziaren ziela angielskiego utartego grubo w moździerzu wymieszałem.
    Zapeklowaną szynkę posmarowałem przygotowaną marynatą . Wstawiłem do lodówki na dobę.
    Tak przygotowaną szynkę obwiązałem sznurkiem spożywczym. Powbijałem goździki ( ilość zależy od indywidualnych upodobań, można pominąć ). Podlałem kilkoma łyżkami piwa. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C , piekłem pod przykryciem ok. godzinę plus 35 minut na zrumienienie ( bez przykrycia ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować