Szynka grillowana w piekarniku

0 (0 ocen)

płaty szynki z piekarnika

Składniki:

  • * 2 kg świeżej szynki wieprzowej
    * 3 ząbki czosnku
    * 1 cebula
    * pieprz
    * 3 łyżki sosu sojowego

    * 3 łyżki octu balsamicznego
    * 3 szczypty papryki ostrej w proszku
    * sól

Szynka grillowana w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić w plastry, cebulę i czosnek obrać i pokroić w grubą kostkę, dodać pozostałe przyprawy i wymieszać, odstawić na 20 minut. Piekarnik nastawić na funkcję grilla, mięso ułożyć na kratce podstawiając blachę na ściekający tłuszcz.
  • 2. Kratkę z mięsem ustawić na 4 poziomie od dołu i grillować po 7-8 minut z każdej strony. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką lub z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy