Szynka gotowana - domowa

4.99 (200 ocen)

Wyjątkowa szynka na wyjątkową okazję :-)

Składniki:

  • 1,50 kg -1,80 kg szynki (najlepiej kulki)
    3 łyżki kminku mielonego
    3 łyżki majeranku
    3 łyżki soli peklowej
    3 ząbki czosnku

    zalewa:
    2,5 l wody
    2,5 łyżki soli
    3 łyżki majonezu
    8 liści laurowych
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    1 płaska łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny Szynki

Szynka gotowana - domowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę umyć osuszyć i natrzeć mięso kminkiem, majerankiem, solą oraz drobno pokrojonym czosnkiem. Odstawić do lodówki na ok. 12 godzin. Po tym czasie włożyć mięso w siatkę i gotować w zalewie 45 minut, zostawić w zalewie do następnego dnia. Następnego dnia gotować jeszcze 45 minut.

Porady

Wszystkie składniki zalewy zagotować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować